Eskişehir'de kurbanlık fiyatları belli oldu

Eskişehir'de kurbanlık fiyatları belli oldu
Eskişehir Süt Üreticileri Birlik Başkanı ve aynı zamanda hayvan yetiştiricisi olan Yüksel Gedik, Eskişehir’deki kurbanlık fiyatları hakkında bilgi verdi.

16 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramı için vatandaşlar kurbanlarını almaya başladı. Enflasyon nedeniyle et fiyatları artarken buna paralel olarak kurbanlık fiyatları da geçen yıla göre iki katına yakın artış gösterdi. Eskişehir Süt Üreticileri Birlik Başkanı ve aynı zamanda hayvan yetiştiricisi olan Yüksel Gedik, Eskişehir’deki kurbanlıklar hakkında bilgi verdi.

ESKİŞEHİR'DE KURBANLIKLARDA FİYATLAR BELLİ OLDU

Gedik, “Kurbanlıkların fiyatı etin durumuna göre yüksek. Büyükbaşta hisseler 20 bin-30 bin arasında değişiyor. Fiyatlar hayvanın kilosuna göre değişiyor. Kilosu 600 TL’den satılıyor, ortalama 200 kiloluk bir hayvan 120 bin TL’den satılıyor. Bunun bir sürü masrafı var; kesimi, yemi, bakıcı giderleri var. Et yükseldiği için kurbanlıklar da arttı. Bir yılda fiyatlar yüzde 50’nin üzerinde arttı. 20-27 kilo arasında küçükbaşta da 20-25 bin arasında fiyatlar, kilosuna 40 bin TL’ye kadar çıkar” ifadeleriyle kurbanlık fiyat bilgisini paylaştı.

“FİYATLAR YÜKSELİNCE VATANDAŞ ALIMI DURDURDU”

Vatandaşların ilk zamanlar yoğun bir talep oluşturduğunu fakat et fiyatları yükselince alımı durdurduklarını söyleyen Gedik, “Ramazan Bayramına bir ay kala vatandaşlar kurbanlıklarını almaya başladı. İnsanlar fiyat yükselecek diye erkenden almaya başlamıştı. İlk zamanlar talep fazlaydı fakat şu anda durgun. Ramazan Bayramı öncesi satanlar zarar etti. Et şimdi yükseldi, kurbanlık fiyatları da yükseldi. Fiyatlar yükselince de vatandaş alımı durdurdu. Şu anda et 400, satan adam bunu 400’den verse zarar edecek, o yüzden kilosu 600’den satılıyor. Vatandaşa da pahalı gelince almakta güçlük çekiyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum